Sådan gik det da jeg fik brystforstørrende implantater

Det er lidt over to år siden, at jeg fik brystimplantater, og som med enhver operation er der ting, jeg elsker ved resultatet, og ting, jeg ville ønske, var anderledes. Hvis du overvejer at få foretaget en brystforstørrende operation, kan du her se, hvad du kan forvente både med hensyn til selve indgrebet og genopretningsprocessen.

Jeg besluttede mig for at få brystimplantater

Jeg besluttede mig for at få brystimplantater af flere grunde, men amning var ikke en af dem. Jeg er ikke mor, og selv om jeg overvejede brystforstørrende operationer for at fremstå mere feminin, havde det bestemt ikke noget at gøre med min evne til at amme eller pumpe brystet (jeg har ikke planer om at få børn).

Ud over de æstetiske grunde, jeg havde til at få brystimplantater, er en anden vigtig grund, at netop denne kropsdel altid har været en usikkerhed for mig. Bryststørrelse kan være meget personlig – noget man ønsker større eller mindre, afhængigt af hvad der passer bedst til ens livsstil, og hvordan man føler sig selv. For mig personligt, når jeg ser mig selv nøgen i spejlet eller står ved siden af andre kvinder, som har en veludrustet barm i forhold til min, er min selvtilliden tager et slag.

Jeg gjorde min research

Jeg gjorde min research og fandt den bedste læge til opgaven.Brystforstørrelse er en personlig beslutning, og du vil gerne være sikker på, at din kirurg ved, hvad han/hun laver. Jeg interviewede tre forskellige kirurger, før jeg traf min endelige beslutning, og i sidste ende valgte jeg den, der havde mest erfaring med brystforstørrende operationer.

Selve proceduren var ret ligetil – jeg var vågen hele vejen igennem, men bedøvet fra brystet og nedad. Min kirurg lavede to små snit under hvert bryst, indsatte silikoneimplantater og syede mig derefter sammen. Hele processen tog omkring halvanden time.

Genoptræningen var lidt hård

Genoptræningen var lidt hård, men det var det hele værd i sidste ende. Jeg tog ca. to ugers fri fra arbejde og måtte bære en kompressions-bh 24 timer i døgnet i den første måned. Selv nu vil mine brystimplantater føles virkelig ømme, hvis jeg ikke har min bh ordentligt på, eller hvis jeg dyrker for meget anstrengende motion.

Men på trods af de mindre irritationsmomenter ved brystimplantatoperationer (og der er indrømmet få) er jeg så glad for resultatet. Mine bryster ser naturlige ud og føles naturlige – som om de er mine og ikke falske bryster – og det er det, der betyder mest for mig.