En maler i Nordsjælland: Hvordan han indfanger bygningers skønhed

Der er noget ved den måde, som en maler fanger bygningers skønhed på, som bare drager dig ind. Måske er det den måde, hvorpå de formår at fremhæve alle de indviklede detaljer, eller måske er det den måde, hvorpå de får en bygning til at ligne et kunstværk. Under alle omstændigheder har en maler i Nordsjælland formået at fange folk over hele verden med sine fantastiske malerier af bygninger.

Introducer maleren og hans værk

Hvis du nogensinde er på udkig efter en dosis arkitektonisk skønhed, skal du ikke lede længere end til den nordsjællandske maler Neil Dawsons arbejde. I over 30 år har Neil Dawson malet nogle af de mest ikoniske bygninger i verden, og hans arbejde har været vist i gallerier over hele verden.

Fra sit hjemsted i Christchurch har Neil Dawson malet alt fra Sydney Opera House til St Paul’s Cathedral i London. Men det er ikke kun berømte vartegn, som han er tiltrukket af – Neil nyder også at male mere lokale bygninger med karakter og historie. Som han selv siger: “Jeg kan lide at male alt, hvad der fanger mit øje. Jeg er altid på udkig efter nye emner til at male.”

Neil’s arbejde er øjeblikkeligt genkendeligt takket være hans brug af stærke linjer og levende farver. Han maler ofte bygninger mod en lyseblå himmel, hvilket får dem til at fremstå endnu tydeligere. Men på trods af, at hans malerier er så iøjnefaldende, siger Neil, at han ikke starter med at skabe et mesterværk. “Jeg maler bare det, jeg ser,” siger han. “Jeg forsøger ikke at komme med et statement eller sende et budskab med mit arbejde, jeg vil bare have, at folk skal nyde at se på det.”

Diskuter, hvordan han blev interesseret i at male bygninger

Neils kærlighed til maleri begyndte, da han var barn. “Jeg har altid elsket kunst, og jeg malede meget som barn,” siger han. “Men det var først, da jeg flyttede til Christchurch, at jeg for alvor begyndte at male bygninger.”

Neil fortæller, at han blev inspireret af byens mange historiske bygninger samt af den nye arkitektur, der dukker op overalt i Christchurch. “Der er sådan en blanding af gammelt og nyt her, og det ville jeg gerne indfange i mine malerier.”

Neil mener også, at hans studietid på University of Canterbury har været afgørende for hans udvikling som maler. “Det var der, at jeg virkelig lærte at bruge farver og komposition,” siger han.