Aktiehandel for menig mand

Aktiehandel lyder for mange som noget meget svært, og som noget man skal have en lang og svær uddannelse i økonomi for at kunne gøre.

Det er ikke tilfældet, for aktiehandel er faktisk noget der er overraskende let at gøre, og som du kan tjene mange penge på hvis du er dygtig til at læse markedet. Selvom du måske heller ikke har så mange penge at investere kan der stadig være penge at tjene – om så du vil gå efter de aktier der har en høj risiko, eller dem der har lavere risiko.

Måske tænker du nu at det da ikke giver mening, at tage de aktier der har en høj risiko, og hvor muligheden for at du mister en masse af dine penge er ganske nærværende, men det er her der virkelig er mulighed for at tjene mange penge. Kan du fange et firma der er på vej op, men inden de bliver store og bliver rigtigt meget værd, så kan der være penge i det. Prøv at forestille dig at have været en af dem der investerede i nogle af de helt store IT-giganter da de stadig var små firmaer der blev drevet fra en garage. I dag har disse firmaer måske flere tusinde ansatte, og aktierne er blevet mange gange mere værd end de var før. Det er den slags man virkelig kan score kassen på. Det er så selvfølgelig også den risiko at firmaet ikke klarer skærene og simpelthen ender med at dreje nøglen om. I sådan et tilfælde ville du hurtigt ende med at miste en hel del penge. Det skal du selvfølgelig prøve at undgå, men ”hvo intet vover, intet vinder” gælder også på aktiemarkedet.

Hvor meget skal jeg investere?

Man kan ikke komme udenom at der er en risiko for at man mister en masse penge, og derfor er det vigtigt at du ikke investerer flere penge end du har råd til at miste. Det er ikke sikkert det er voldsomt mange penge, men kan du få 2000 kroner igen på din investering af 15000 kroner, så er det godt givet ud. Det kan være at de penge skal bruges på at forkæle familien med en lidt bedre sommerferie til næste år. Det kunne også være at der pludselig er penge til et nyt fjernsyn. Hvis du virkelig er vovet, kan det være at du simpelthen vælger at investere de tjente penge igen, for at se om ikke du kan få endnu flere penge ud af det. Det er helt sikkert en mulighed, men du skal bare altid huske at der er en risiko for at du mister pengene. Derfor behøver du ikke investere mange penge, men jo flere penge du investerer, jo flere kan du også få igen. Modsat kan du også miste disse penge, så det er op til dig at vurdere hvor mange penge du har lyst til at satse.

Er det ikke rent held?

2

Aktiehandel er absolut ikke rent held. Der er mennesker der virkelig går meget op i at se hvad der rører sig på markedet, og de har meget bedre muligheder for at lave nogle investeringer der giver pote, end dem der bare gætter sig frem, eller lige investerer i det første firma de har hørt om.

Der er mange ting der kan på virke aktiemarkedet, og det er en større videnskab at finde ud af hvornår markedet påvirkes. Du behøver ikke være professionel for at kunne lave aktiehandel, men det skader aldrig at sætte sig en lille smule ind i tingene, så du har en bedre mulighed for at få lidt afkast, og tjene den ekstra skilling man vel altid godt kunne tænke sig.

Watski © 2015 Frontier Theme